Thursday, June 01, 2006

TIBET -- Wist jij dit? --



Een kijkje op de wereld:

De chinezen proberen hun imago wat op te poetsen door:
In de laatste jaren enkele kloosters herbouwen, voornamelijk om een goede indruk te wekken bij toeristen en tegenover de internationale gemeenschap. In plaats van duizenden monniken wonen er echter slechts een klein aantal, en de monniken die er wonen worden in vele essentiƫle aspecten van hun leven beperkt door regels vanuit Peking. Het is ze onder andere STRENG verboden een foto van H.H THE Dalai Lama te bezitten (vrijheid van godsdienst dragen ze waarschijnlijk heel hoog in het vaandel), Om te veel met de buitenlandse toeristen te praten of om kritiek te uiten op de bezetting van Tibet door China of de manier waarop Tibetanen door China behandeld worden.

KLOOSTERS

Voordat Tibet door China werd bezet, waren er in het land meer dan 6000 kloosters. Het grootste klooster was Drepung, even buiten Lhasa. Daar woonden meer dan 10.000 monniken. Na de Chinese inval in 1950 werd het enorme klooster met de grond gelijk gemaakt, net als 6000 andere kloosters. De Chinezen vinden dat de Tibetanen veel te veel tijd besteedden aan hun godsdienst en niet genoeg werkten om Tibet (lees CHINA) rijk en welvarend te maken. Tegenwoordig is slechts een klein deel van het Drepung-klooster herbouwd. Er wonen nu nog maar 700 monniken. Meer mogen er van de Chinezen niet in en zij die er wonen worden gecontroleerd door ? CHINA !!
Als je nog dieper in gaat op deze zaak dan kom je echt dingen aan de weet die rond uit afschuwelijk zijn.

Hoe is de situatie NU.

China en zijn respect voor Moeder aarde.

Begin jaren '60 begon China op het Tibetaanse hoogvlakte met de ontwikkeling van kernwapens, waarbij een enorme milieuvervuiling optrad en de gezondheid van Tibetaanse dwangarbeiders in gevaar kwam. Ook zou China andere landen hebben aangeboden in ruil voor financiƫle compensatie (Alles voor geld )kernafval op te slaan in Tibet. Een andere bedreiging vormen de uraniummijnen in het gebied.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Google


Get legal. Get OpenOffice.org
SLINC Queer Merchandise